5.4.16

Ajuts Rehabilitació d’edificis d’ús residencial i d’habitatges a la ciutat de Barcelona

http://icaen.gencat.cat/ca/pice_serveis/pice_subvencions_i_ajuts/pice_rehabedhab/

Rehabilitació d'edificis d'ús residencial i d'habitatges a la ciutat de Barcelona
20140407_img_AjutsRehabEd

El Consorci de l'habitatge de Barcelona obre la convocatòria d'ajuts a la rehabilitació d'edificis per aquest 2016. Termini: 1/03/2016 a 31/12/2016.
Beneficiaris: comunitats de propietaris i a propietaris d'edificis d'habitatge d'ús residencial. Únicament es podran acollir a aquesta convocatòria els edificis construïts abans de 1991 i en els que el 70% de l'edifici, exclosa la planta baixa i la superfície sota rasant, estigui destinat a habitatge habitual.
Tramitació: Les sol·licituds es poden presentar a les Oficines de l'Habitatge de Barcelona on es dóna assessorament i suport tècnic per tal de facilitar el procés.
Termini presentació de sol·licituds: A partir de l'1 de març i fins el 31 de desembre de 2016. Cal començar les obres i presentar el comunicat d'inici d'obres en un termini màxim de tres mesos a partir de l'obtenció de l'informe tècnic previ.
Dotació pressupostària:  6.755.014€
Import de l'ajut: De forma general per a la rehabilitació energètica 50% del pressupost protegible amb un topall de 60.000€ per actuació. Si es compleixen totes les actuacions fixades com a recomanables en l'informe tècnic previ, la subvenció serà la màxima establerta. En cas de no complir alguna de les actuacions recomanables, es reduirà el percentatge màxim aplicable de la subvenció en 5 punts percentuals. Addicionalment, per cada actuació recomanable no executada es reduirà el percentatge aplicable en altres 3 punts percentuals.
Se subvencionarà al 100% la realització d'un Pla d'Actuacions per a la millora energètica de l'edifici, que inclourà una diagnosi energètica i les mesures a realitzar temporalitzades, sempre que es realitzi alguna de les actuacions incloses en aquest.
En els edificis on es realitzi una intervenció de rehabilitació que contempli una millora energètica se subvencionarà al 100% el subministrament d'un equip de comptatge d'energia que permet als usuaris i usuàries dels habitatges, mitjançant la instal·lació i la configuració del mateix, tenir accés a la Plataforma Assessor energètic virtual de l'Ajuntament de Barcelona
Les obres de rehabilitació que es poden acollir a aquesta convocatòria són totes aquelles que afectin els habitatges i/o els edificis com per exemple:
  •   Rehabilitació d'interiors d'habitatges.
  •   Rehabilitació amb mesures d'estalvi energètic: Reducció del consum i millora de l'eficiència energètica dels edificis actuant sobre tots els elements de l'edifici o impulsant mesures actives de generació d'energia.
    • Actuacions per posar aïllament en tota l'envolupant de l'edifici.
    • Instal·lació d'aigua calenta sanitària mitjançant energia solar.
    • Posada en marxa de plaques solars obsoletes.
    • Aigua directa sanitària.
    • Centralització d'instal·lacions i substitució de serveis de subministrament per altres més eficients.
  •   Rehabilitació amb mesures parcials d'estalvi energètic: Reducció del consum i millora de l'eficiència energètica dels edificis, actuant sobre elements parcials de l'edifici.
    • Façanes
    • Cobertes
    • Mitgeres i celoberts
    • Terrats verds
  •   Accessibilitat: instal·lació d'ascensors, en edificis que no en tinguin.
  •   Patologies estructurals: obres per a la reparació de patologies estructurals en edificis.
  •   Rehabilitació arquitectònica d'elements comuns
  •   Ajuts específics Costos de redacció de l'informe de la inspecció tècnica dels edificis d'habitatges (IITE).
 
Data d'actualització: 14.03.2016



Pere Domènech Bernat
Arquitecte Tècnic i Enginyer Edificació
--------------------------------
ARQUITECNIC.NET
Ramón y Cajal, 45 Local 4ª · 08012 Barcelona
Tel. 670 257 703
Correu electrònic :
tecnic@arquitecnic.net
Pàgina web  www.arquitecnic.net


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada