Cèdules i Certificats d'Habitabilitat

El certificat d'habitabilitat es el document que realitza el tècnic en el qual certifica que l'habitatge compleix els requisits establerts al  Decret 141/2012, de 30 d'octubre, un cop realitzat el certificat es pot sol·licitar la cèdula de l'habitatge.
Els locals, estudis, etc. no poden disposar de cèdula d'habitabilitat ja que no tenen la consideració d'habitatge.
El decret també vol evitar els supòsits de sobreocupació que preveu la Llei del dret a l’habitatge i dotar els ens locals de mecanismes més efectius per lluitar contra l’infrahabitatge. Així, s’abandona el criteri del nombre de persones en funció de la superfície total de l’habitatge (vigent fins ara), i es determina el llindar màxim d’ocupació segons el nombre i les dimensions dels dormitoris:

 • 1 persona per habitació: mínim 5 m²
 • 2 persones per habitació: mínim 8 m²
 • 3 persones per habitació: mínim 12 m²
 • 2 persones en habitatges sense habitacions i únicament amb espais d’ús comú
 • Per la realització del certificat cal un tècnic per la seva emissió, posteriorment per aconseguir la cèdula pot fer-ho el mateix client o delegar-ho en el propi tècnic.
  Per sol·licitar la cèdula cal presentar el certificat emès pel tècnic i liquidar la taxa de la Generalitat, l' Agencia de l'Habitatge de Catalunya, la cèdula és el document que garanteix el compliment dels nivells mínims d'habitabilitat exigibles als habitatges. Aquestes condicions consten al Decret 141/2012 de 30 d'octubre. Caduca als 15 anys i es necessària en qualsevol transmissió de l'habitatge (l'ha de facilitar el venedor/a) i en cas d'arrendament.
  Tot el tràmit es realitza telemàticament, excepte la visita al immoble. Rebent el client el codi del Certificat d'Habitabilitat amés pel tècnic, perquè realitzi la gestió davant la Generalitat o si nosaltres realitzem tota la tramitació el client rebrà la Cèdula a casa per correu, enviada directament per la Generalitat, sense tindre que realitzar desplaçaments ni cues en el Departament d'Arquitectura i Habitatge. Departament d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya.
  Taxa Generalitat Catalunya Cèdula Habitabilitat
  Taxa Generalitat Catalunya Certificat Energètic
  Conseqüències per incompliments del deure de la Propietat o Comunitat de Propietaris. Regim sancionador

  TARIFES

  Per emetre un Certificat d'Habitabilitat amb el visat necessari inclòs de CAATEEB es de 60* euros per la ciutat de Barcelona, en cas de ser un altre municipi consultar.

  Si es vol tot el tràmit per aconseguir la Cèdula d'Habitabilitat el preu es de 75* + Taxa (13,23) euros per la ciutat de Barcelona e inclou la taxa de la Generalitat, en cas de ser un altre municipi consultar.

  PACK OFERTA

  Per habitatges si es demana la cèdula d’habitabilitat i el certificat d’eficiència energètica el preu serà inferior a la tarifa per separat, quedant en 165* + Taxa (13,23+11,55) euros la tramitació dels dos documents.

  Taxa Generalitat Catalunya Cèdula Habitabilitat
  Taxa Generalitat Catalunya Certificat Energètic

  Si vol realitzar qualsevol consulta o vol un pressupost pot omplir un formulari de consulta

  • Telèfon de contacte
   670257703
   L'atendrem de 9 a 19h.
  • Correu electrònic
   info@arquitecnic.net
   Qualsevol horari i si ens facilita les seves dades ens posarem en contacte el mes aviat possible.
  * IVA no inclòs 

  Cap comentari:

  Publica un comentari a l'entrada

  El preu dels pisos, cap amunt

  Font diari El Punt Avui El preu dels pisos, cap amunt L’habitatge s’encareix ...