27.1.16

Modificació de la implementació telemàtica de les cèdules d'habitabilitat

font http://www.apabcn.cat/ca_es/serveicolegiat/atecnica/actualitat/Pagines/Modificacio-sistema-implementacio-telematica-cedules-habitabilitat.aspx

Modificació de la implementació telemàtica de les cèdules d'habitabilitat 


Modificació de la implementació telemàtica de les tramitacions de  les sol·licituds de cèdules d'habitabilitat de segona ocupació
 
La Generalitat de Catalunya ens comunica la modificació de la implementació telemàtica de les tramitacions de  les sol·licituds de cèdules d'habitabilitat de segona ocupació, que venen a completar les accions de simplificació administrativa que s'han portat a terme i es centraven bàsicament en la implementació de la declaració responsable (entre altres accions internes) com a eina d'acreditació de l'antiguitat dels habitatges, si be precisament restava pendent la seva implementació telemàtica als efectes de que quedés completament desenvolupada.

En aquest sentit us posem en coneixement que aquest canvi estarà operatiu des del proper dia 1/02/2016, des de la web de gestió de tràmits de la Generalitat de Catalunya (antiga OVT) i des del Canal Empresa ja trobareu el tràmit modificat dividit en les tres casuístiques existents en relació a les cèdules d'habitabilitat de segona ocupació:

  1. Tràmit per a sol·licituds de cèdules d'habitabilitat anteriors a 1984.
  2. Tràmit per a sol·licituds de cèdules d'habitabilitat d'habitatges entre 1984 i 2012.
  3. Tràmit per a  sol·licituds de renovacions de cèdules d'habitabilitat.

Cadascun dels tres tràmits anteriors tindrà un procediment concret a la web amb les següents particularitats:

  1. Per a les sol·licituds de cèdules d'habitatges anteriors a 1984, és obligatori adjuntar-hi el document de declaració responsable (DR)  com a document acreditatiu de l'antiguitat. Recordeu que és competència del Servei d'Habitabilitat i Parc Desocupat i de la Resta de Serveis Territorials la potestat de poder demanar documentació complementària per acreditar aquesta antiguitat, la qual s'haurà d'aportar a través de la seu electrònica de la Generalitat – Petició Genèrica.
  2. Per a les sol·licituds d'habitatges entre 1984 i 2012, només s'acceptarà un únic document en pdf (màxim 3MB) on caldrà incloure tota la documentació necessària per acreditar l'antiguitat de l'habitatge (per a realitzar el tràmit és obligatori adjuntar-hi un document). Aquest pdf pot constar únicament de la declaració responsable d'antiguitat de l'habitatge o bé d'altre documentació pertinent als efectes considerats.
  3.  Finalment en el cas de renovacions de cèdules d'habitabilitat, no s'ha d'aportar cap altre documentació. Amb el número de cèdula d'habitabilitat anterior ja n'hi ha prou.

Per la resta de qüestions, tot seguirà funcionant de la mateixa manera, el nostre programa CCAT incorporarà les dades dels servidors dels col·legis professionals a partir del número de visat.

Finalment dir-vos, que sempre que calgui fer aportacions a l'expedient quan, aquests siguin telemàtics, caldrà fer-les a través de la seu electrònica de la Generalitat – Petició Genèrica fent els següents passos:

a)      https://seu.gencat.cat
b)      Dels tràmits Gencat, s'ha de clicar "registre electrònic"
c)       Clicar "començar" (de color vermell) que es troba a la dreta de la línia presentar petició.
d)      Clicar "Per internet" que es troba a la pestanya "Pas 1".
e)      Clicar "vés-hi" (en vermell).
f)       S'arriba a la finesta de tramitació en línia de petició genèrica i has de fer els tres passos que et marca:
i)        PAS 1 – Descarregar formulari
ii)       PAS 2 – Emplenar el formulari i adjuntar arxiu amb documentació si s'escau, validar-lo i desar-ho guardat al PC.
iii)     PAS 3 – Enviar a tramitar

Un cop estigui implementat el tràmit telemàtic, l'acreditació de l'antiguitat dels habitatges anteriors a 1984 només es podrà fer mitjançant la DR d'antiguitat, tant telemàticament com presencialment.

Tot i això, des de cada òrgan de tramitació, podrem demanar la documentació sobre la que es recolza la DR per tal de verificar-ne el seu contingut.




Pere Domènech Bernat
Arquitecte Tècnic i Enginyer Edificació
--------------------------------
ARQUITECNIC.NET
Ramón y Cajal, 45 Local 4ª · 08012 Barcelona
Tel. 670 257 703
Correu electrònic :
tecnic@arquitecnic.net
Pàgina web  www.arquitecnic.net


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada