13.7.15

L’Institut Català d’Energia publica el Cercador de certificats d’eficiència energètica de Catalunya


Dimecres, 01 de juliol de 2015

L'Institut Català d'Energia publica el Cercador de certificats d'eficiència energètica de Catalunya

L'ICAEN posa a disposició de la ciutadania el Cercador de certificats d'eficiència energètica d'edificis de Catalunya, una eina interactiva que permet cercar tots els certificats d'eficiència energètica d'edificis inscrits al registre oficial.

En el Cercador s'hi pot trobar la informació tècnica dels diferents certificats d'eficiència energètica d'edificis o habitatges inclosos al Registre Oficial de la Generalitat de Catalunya.
També s'hi pot fer cerques mitjançant l'adreça de l'edifici o habitatge (tot indicant com a mínim un codi postal i un carrer), o bé amb l'identificador del tràmit (ID) de l'Oficina Virtual de Tràmits (OVT) o del Canal Empresa o també amb la referència cadastral de l'edifici o habitatge.
Un cop realitzada la cerca, es pot clicar sobre el registre desitjat per tal d'obtenir la informació tècnica disponible.
La certificació d'eficiència energètica d'edificis
Des de l'1 de juny de 2013, tots els edificis de nova construcció i tots aquells edificis, habitatges i locals (nous o existents) que es posin a la venda o lloguer, han de disposar obligatòriament del certificat d'eficiència energètica.
El certificat d'eficiència energètica és un document que descriu el comportament energètic d'un habitatge, tenint en compte el seu consum d'energia i les emissions de CO2 que aquest consum produeix.
El certificat s'acompanya d'una etiqueta energètica que classifica els habitatges en una escala de set lletres, de la A a la G, on la lletra G correspon al menys eficient i la A, al més eficient.
La utilitat del certificat d'eficiència energètica
La certificació energètica dels edificis proporciona informació útil a tots els ciutadans que vulguin comprar o llogar un habitatge en relació a les característiques energètiques del mateix.
Permet que els interessats puguin valorar si l'habitatge que consideren comprar o llogar té les característiques energètiques adients, i conèixer la despesa energètica aproximada que representarà al cap de l'any.
Així mateix, el certificat va acompanyat d'un document de recomanacions sobre les millores que es poden fer per a obtenir un comportament energètic més eficient, així com augmentar el confort de l'habitatge i per tant reduïr la despesa energètica si es fa una bona aplicació de les mesures proposades.

Més informació





Pere Domènech Bernat
Arquitecte Tècnic i Enginyer Edificació
--------------------------------
ARQUITECNIC.NET
Ramón y Cajal, 45 Local 4ª · 08012 Barcelona
Tel. 670 257 703
Correu electrònic :
tecnic@arquitecnic.net
Pàgina web  www.arquitecnic.net


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada