28.1.15

Nou model per justificar l'antiguitat de l'habitatge en les cèdules d'habitabilitat

Font: http://www.apabcn.cat/ca_es/serveicolegiat/atecnica/actualitat/Pagines/Nou-model-antiguitat-habitatge-en-cedules-habitabilitat.aspx


Nou Document amb el qual es pot justificar l'antiguitat, segons el model de Declaració responsable, Re-800 d'acord amb la circular núm. 6 de 20/01/2015 de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, d'aplicació a partir del 2 de febrer de 2015
L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha elaborat la circular informativa núm. 6 : la declaració responsable com a document per acreditar l'antiguitat dels habitatges en la tramitació de cèdules d'habitabilitat de segona ocupació.

Per tal d'acreditar l'antiguitat deis habitatges als efectes de la tramitació de les cèdules d'habitabilitat de segona ocupació i com a mesura de simplificació administrativa, l'Agencia de l'Habitatge de Catalunya ha aprovat un document de declaració responsable per a agilitzar els processos de revisió dels expedients (RE-800) [disponible el model oficial a partir del 02/02/2015]

Aquesta declaració responsable té les següents particularitats en funció de si l'antiguitat de l'habitatge és anterior a l'11 d'agost de 1984 o bé si té una antiguitat compresa entre l'11 d'agost de 1984 i el 2 de novembre de 2012:
a) En el cas de cèdules d'habitabilitat per habitatges anteriors a l'11 d'agost de 1984, el document de declaració responsable serà l'únic admès per acreditar l'antiguitat dels habitatges.

b) Per els habitatges amb antiguitats compreses entre  l'11 d'agost de 1984 i el 2 de novembre del 2012, la declaració responsable es considera prioritària per acreditar l'antiguitat dels habitatges, admetent alternativament altres documents admesos en dret.
Tanmateix l'Agència de l'Habitatge pot demanar mitjançant un requeriment els documents que acreditin el contingut de la declaració responsable. En aquest sentit, cal que durant la vigència de la cèdula d'habitabilitat la persona declarant mantingui en el seu poder qualsevol document admès en dret que acrediti l'antiguitat declarada de l'habitatge.

Els criteris d'acceptació d'aquests documents són els indicats a la circular núm. 2 i en el cas d'habitatges anteriors a 1'11 d'agost de 1984 també s'admetrà l'informe d'antiguitat a que fa referència la circular núm. 5.

L'acreditació de l'antiguitat mitjançant la declaració responsable s'aplicarà en la revisió deis expedients de sol·licituds de cèdules d'habitabilitat de segona ocupació d'habitatges sense cèdula d'habitabilitat anterior o sense qualificació definitiva d'habitatges protegits, a partir del dia 2 de febrer de 2015.

Nota:
Excepcionalment i de manera transitòria, per tal de garantir la correcte adaptació del model de declaració responsable en la tramitació deis expedients, es preveu que fins el 3 de març de 2015 es puguin seguir tramitant les sol·licituds presentades presencialment mitjançant els criteris actuals.



Pere Domènech Bernat
Arquitecte Tècnic i Enginyer Edificació
--------------------------------
ARQUITECNIC.NET
Ramón y Cajal, 45 Local 4ª · 08012 Barcelona
Tel. 670 257 703
Correu electrònic :
tecnic@arquitecnic.net
Pàgina web  www.arquitecnic.net


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada