1.9.14

La Generalitat obre el termini per sol•licitar ajuts a la rehabilitació d'edificis

La Generalitat obre el termini per sol·licitar ajuts a la rehabilitació d'edificis
  • L'Agència de l'Habitatge de Catalunya finançarà actuacions per millorar l'accessibilitat, els elements comunitaris i la qualitat i sostenibilitat d'edificis d'ús residencial
  • El pressupost pot arribar a 17 M€, segons les sol·licituds presentades
Les comunitats de propietaris, els propietaris d'edificis d'habitatges o les persones llogateres, autoritzades per la propietat, podran sol·licitar a partir de l'1 de setembre vinent subvencions per rehabilitar edificis d'habitatges col·lectius o plurifamiliars construïts i acabats abans de 1981. El termini finalitza el 15 d'octubre, per ascensors i obres per deficiències greus, i el 14 de novembre per la resta d'actuacions (vegeu bases 8.1. i 8.2. de l'Annex 1 de la resolució). Els impresos de sol·licituds poden obtenir-se a la pàgina web de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

La convocatòria dels ajuts a la rehabilitació ha estat possible després del conveni signat el passat 22 de juliol entre el Ministeri de Foment i la Generalitat de Catalunya per a l'execució del Pla estatal de foment del lloguer d'habitatges, la rehabilitació edificatòria i la regeneració i rehabilitació urbanes 2013-2016. La gestió de les subvencions anirà a càrrec de la Direcció de Qualitat de l'Edificació i Rehabilitació de l'Habitatge de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

Els ajuts es destinaran, en especial, a fomentar l'accessibilitat, amb la instal·lació d'ascensors i l'eliminació de barreres arquitectòniques, a obres de conservació per deficiències greus, i a la millora de l'eficiència energètica.

La ITE, un requisit

Entre els requisits destacats, a banda de l'antiguitat, els pisos han de disposar amb caràcter obligatori i previ a la sol·licitud d'ajuts, de l'informe d'Inspecció Tècnica de l'Edifici (ITE), que concedeix l'Agència de l'Habitatge, i el Certificat d'Eficiència Energètica de l'Edifici (CEEE), que atorga l'Institut Català de l'Energia (ICAEN).

L'import inicial de la dotació pressupostària de les subvencions és de 3,5 M€, ampliable a 17 M€, segons el nombre d'instàncies presentades. L'àmbit d'actuació és tot Catalunya, llevat dels edificis de la ciutat de Barcelona i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que es regeixen per les bases dels respectius Consorcis d'Habitatge.


Pere Domènech Bernat
Arquitecte Tècnic i Enginyer Edificació
--------------------------------
ARQUITECNIC.NET
Ramón y Cajal, 45 Local 4ª · 08012 Barcelona
Tel. 670 257 703
Correu electrònic :
tecnic@arquitecnic.net
Pàgina web  www.arquitecnic.net

Logotipo LinkedInhttp://arquitecnic.net/images/facebook_logo.jpghttp://arquitecnic.net/images/twitter_newbird_boxed_whiteonblue.pnghttp://arquitecnic.net/images/blogger.jpg




Aquest correu electrònic està lliure de virus perquè la protecció de l'avast! Antivirus està habilitada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada