30.4.14

Protocol de col·laboració per a les bones pràctiques en la reforma i el condicionament dels habitatges

Signat el Protocol de col·laboració per a les bones pràctiques en la reforma i el condicionament dels habitatges
El grau d'intrusisme professional pot arribar a un 40 per cent en les obres de reforma de la llar, segons el Gremi de Cuines, Banys i Reformes de Catalunya
El secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Marc Prat, ha presidit aquest matí l’acte de signatura del Protocol de col·laboració per a les bones pràctiques en la reforma i el condicionament dels habitatges. L’acte ha tingut lloc aquest migdia a la sala d’Actes de la seu del Departament de Governació.

El Protocol ha estat signat pel president de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Pere Llorens; el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch; el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor; el president del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona –Lleida, Enrique Vendrell; el president del Gremi de Cuines, Banys i Reformes de Catalunya, José Luis Gaspar; el secretari d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat i president de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Carles Sala, i el director de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa.

El secretari de Cooperació, Marc Prat, ha subratllar l’acte de responsabilitat i d’implicació de les administracions, les entitats municipalistes i el sector privat en la signatura d’aquest protocol que el president de la Confederació de Comerç de Catalunya, Pere Llorens, ha destacat com un exemple de la col·laboració pública i privada.

L’intrusisme professional ha comportat un creixement de l’economia submergida amb un gran nombre d’empreses i professionals del sector que operen al marge de la llei, posant en perill la seguretat durant l’execució de les obres, així com les garanties del consumidor. El grau d’intrusisme és altíssim i pot arribar “a un 40 per cent en les obres de reforma de la llar”, segons ha afirmat el president del Gremi de Cuines, Banys i Reformes de Catalunya, José Luis Gaspar, que ha recordat que cada reforma suposa uns 6.000 euros de mitjana.

Aquesta problemàtica també afecta a les administracions que han d’efectuar els controls de legalitat i qualitat pertinents. Des de les entitats municipalistes, tant el president de l’ACM, Miquel Buch, com el president de la FMC, Xavier Amor, han assegurat que es faran tots els esforços perquè el màxim nombre d’ajuntaments s’adhereixin a aquest protocol i puguin contribuir a la reactivació econòmica.

L’objectiu d’aquest protocol de col·laboració és promoure les bones pràctiques en la reforma i el condicionament dels habitatges de Catalunya, entre els ajuntaments, la Generalitat de Catalunya i el sector privat, amb la voluntat de contribuir a la millora de la seguretat, a la correcta assegurança de les dependències privades de l’edificació, en l’execució d’obres subjectes a intervenció administrativa, i a l’emissió de la factura de les obres de reforma com una garantia per als consumidors.

Es poden adherir a aquest protocol els ajuntaments, comarques, diputacions i altres entitats locals.

Identificació del constructor i de l’empresa que realitzarà les obres

Dins de les actuacions concretes de desenvolupament d’aquest protocol, es recull, entre d’altres, la recomanació als ajuntaments perquè incorporin en les sol·licituds de les llicències urbanístiques i les comunicacions de la reforma de la llar, la identificació dels agents que intervenen en l’obra, i, especialment la raó social del constructor i la corresponent alta en el padró de l’Impost d’Activitats Econòmiques.

El Protocol s’ha acompanyat d’un model de certificació per acreditar que la persona o empresa responsable de les obres de la reforma de la llar, d’acord amb el codi de bones pràctiques, compleix els requisits i les obligacions legals per a la realització de les mateixes.

L’acte de signatura del Protocol de col·laboració per a les bones pràctiques en la reforma i el condicionament dels habitatges també ha comptat amb l’assistència del secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miguel Àngel Fraile, i l’assessor de la CCC, Jaume Angerri; el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, i el secretari general de la FMC, Adolfo Moreno.
http://www.govern.cat/pres_gov/AppJava/govern/grans-reptes/aixecar-catalunya/notapremsa-262911.html


Pere Domènech Bernat
Arquitecte Tècnic i Enginyer Edificació
--------------------------------
ARQUITECNIC.NET
Ramón y Cajal, 45 Local 4ª · 08012 Barcelona
Tel. 670 257 703
Correu electrònic :
tecnic@arquitecnic.net
Pàgina web  www.arquitecnic.net

Logotipo LinkedInhttp://arquitecnic.net/images/facebook_logo.jpghttp://arquitecnic.net/images/twitter_newbird_boxed_whiteonblue.pnghttp://arquitecnic.net/images/blogger.jpg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada