1.4.14

El Govern rebaixa el preu del lloguer de 1.505 pisos amb protecció oficial per afavorir-ne l'ocupació

El Govern rebaixa el preu del lloguer de 1.505 pisos amb protecció oficial per afavorir-ne l'ocupació
  La mesura beneficiarà 51 promocions d’habitatge públic situades en 15 municipis

·         Les rebaixes van fins al 50 % de la quota mensual del lloguer

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ha comunicat la rebaixa del preu del lloguer de pisos amb protecció oficial a 15 municipis catalans. Aquesta mesura, que dóna compliment a l’anunci del conseller Santi Vila al Parlament, beneficirà 1.505 habitatges distribuits en 51 promocions.  La rebaixa es començarà a aplicar a partir del mes d’abril i afecta tant als habitatges buits d’aquestes promocions com als que estan ja adjudicats.

Aquesta setmana, el Secretari d’Habitatge i Millora Urbana i president de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Carles Sala, ha fet arribar una carta als alcaldes dels 15 municipis catalans en la qual els comunica que l’Incasol i l’Agència han acordat impulsar un pla per reajustar a la baixa el preu del lloguer en les promocions d’habitatges amb protecció oficial del seu municipi.

Aquestes rebaixes arriben fins al 50%, segons el municipi, i pretenen fomentar l’ocupació dels habitatges buits administrats per l’Agència, que actualment són uns 1.200, així com alleujar la càrrega que per a moltes famílies pot suposar el pagament del lloguer del pis que ja ocupen.

MUNICIPI
 % de reducció de la quota de lloguer
ALGUAIRE
38%
AMPOSTA
23%
BELLPUIG
31%
GAVÀ
21%
GRANOLLERS
26%
LA POBLA DE SEGUR
19%
LLEIDA
20%
MONTCADA I REIXAC
24%
PALAFRUGELL
21%
SANT CARLES DE LA RÀPITA
50%
SANT FELIU DE GUÍXOLS
23%
SANT HILARI SACALM
26%
SANT LLORENÇ SAVALL
41%
TORELLÓ
29%
VIC
20%

El Pla de Xoc que va aprovar el Govern per reduir el número de pisos buits del seu parc públic preveia diferents estratègies per aconseguir-ne l’ocupació. Una d’elles era que el preu del lloguer s’havia de situar, de mitjana, entre el 60 i el 70% del preu de mercat de cada municipi.

En els darrers anys s’ha anat produint una baixada progressiva dels preus del mercat de lloguer i, per tant, calia revisar els dels parc públic per tal d’assegurar que es mantenen en la forquilla d’entre el 60 i el 70%.



Pere Domènech Bernat
Arquitecte Tècnic i Enginyer Edificació
--------------------------------
ARQUITECNIC.NET
Ramón y Cajal, 45 Local 4ª · 08012 Barcelona
Tel. 670 257 703
Correu electrònic :
tecnic@arquitecnic.net
Pàgina web  www.arquitecnic.net





This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada